Mindenféle édes - a la' Szabi a pék
Mindig is szerettem sütni, a kelt tészákkal is barátságban vagyok, és őszintén ha magamba nézek halvány lila fogalmam sincs hogy nem lettem a COVID alatt "kovászcimbi" én is mert ezt így érzésre az országban kevesen hagyták ki, viszont most megérkeztem , és jelentem ez a recept ... óóóóhhhh!!! Tesztelve a gyerekeken és kollégákon. Elkövetve két alkalommal de nem itt van a vége mert szuper szuper szuper :)
Végül készült "kubista stílusban"
• Túrós batyu (mazsolával és simán is )
• Fahéjas ... csiga
• Erdeigyümölcsös, pisztáciával megszórt ... izé valami tekert kerek finom
( énkérekelnézést Szabolcs péktől bocsi bocsi)
• Második fordulóban csokis minikifli is lett
* A porcukor ápol és eltakar ...
Mint úgy általában a receptet most sem a nagykönyv szerint követtem, így aki grammra, munkafázisra mindenre is pontosan szeretné az eredetit követni erre guglizzon rá: "Szabi a Pék édes kelt tésza". Mindenki másnak ott a Mastercard és ahogy én elkövettem:
Hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 1 instant élesztő
- 1 bögre tej
- só ... valamennyi
- 12 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 4 db tojás
- erős hit hogy ez összejön :)